Royal Leerdam Crystal

De hitte van de ovens, de vonkenregens, de intens rode kleur van het warme stroperige materiaal en de intensieve samenwerking tussen de glasblazers is voor eenieder een onvergetelijk en adembenemend schouwspel.

Het creëren van een kristalobject oogt niet alleen erg spectaculair, ook het noodzakelijke ambachtelijke vakmanschap zal door niemand worden betwist.

Het huidige Royal Leerdam Crystal (RLC), opgericht in 1878 en in 1953 koninklijk, werkt met kwalitatief zeer hoogwaardige grondstoffen die het Leerdamse kristal zijn unieke eigenschappen geeft: een bijzonder stralend effect door de hoge brekingsindex van het materiaal, een prachtige helderheid en klankkleur, een kleurvastheid vergelijkbaar met edelstenen en daarnaast ook nog eens uitstekend geschikt voor slijpen en graveren. Door deze kenmerken bestaat er grote internationale waardering voor kristal uit Leerdam.

Royal Leerdam Crystal

Royal Leerdam Crystal

In de Kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal vervaardigt een team van meesterglasblazers nog dagelijks unieke designobjecten, kristalserviezen en gebruiksvoorwerpen. Stuk voor stuk handgemaakt en met de mond geblazen. Alles volgens oude tradities, maar geheel naar hedendaags ontwerp. Een speciale combinatie van grondstoffen vormt ons heldere Cristal Supérieur, Europa’s zuiverste kristalsoort.

naar Royal Leerdam Crystal